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Titre du document / Document title

Incidencia de la condimentación tradicional y microondas en el contenido en vitaminas hidrosolubles en coles: repollo y coliflor. II: Acido ascórbico = Influence of cooking on hydrosoluble vitamins ascorbic acid in cabbages

Auteur(s) / Author(s)

FRANCO VARGAS E. ; MARQUINA A. D. ; ORZAEZ VILLANUEVA M. T. ;

Affiliation(s) du ou des auteurs / Author(s) Affiliation(s)

Univ. Complutense, fac. farmacia, dep. nutrición bromatología II, Madrid, ESPAGNE

Résumé / Abstract

This paper belongs to a research line we are performing on hydrosoluble vitamins. In this work we have analysed vitamin C content in drumhead cabbage and cauliflower as well as its decrese when these vegetables are submitted to pressure cooking or microware cooking. The analytical technique employed has been spectrofluorimetry.

Revue / Journal Title

Alimentaria    ISSN  0300-5755   CODEN ALMNEC 

Source / Source

1995, no261, pp. 119-123 (15 ref.)

Langue / Language

Espagnol

Editeur / Publisher

Eypasa, Madrid, ESPAGNE  (1964) (Revue)

Mots-clés anglais / English Keywords

Cabbage

;

Cauliflower

;

Ascorbic acid

;

Water cooking

;

Comparative study

;

Microwave heating

;

Vegetable

;

Vitamin

;

Mots-clés français / French Keywords

Chou

;

Chou fleur

;

Ascorbique acide

;

Cuisson à l'eau

;

Etude comparative

;

Chauffage hyperfréquence

;

Légume

;

Vitamine

;

Mots-clés espagnols / Spanish Keywords

Col

;

Coliflor

;

Ascórbico ácido

;

Cocimiento al agua

;

Estudio comparativo

;

Calentamiento hiperfrecuencia

;

Legumbre

;

Vitamina

;

Localisation / Location

INIST-CNRS, Cote INIST : 21624, 35400005179222.0170

Nº notice refdoc (ud4) : 3577928



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