RefDoc
Haut

Faire une nouvelle recherche
Make a new search
Lancer la recherche


Titre du document / Document title

Proceso de elaboración del calamar a la romana : Análisis microbiológico del producto final = Process of elaboration for the fried in batter squid : Bacteriology study of the final product

Auteur(s) / Author(s)

SINDE E. (1) ; GALLARDO C. S. (1) ; VIVAS J. (1) ; CASTILLO A. (1) ; RODRIGUEZ L. A. (1) ;

Affiliation(s) du ou des auteurs / Author(s) Affiliation(s)

(1) Area de Microbiologia, Facultad de Ciencias, As Lagoas, 32004, Ourense, ESPAGNE

Résumé / Abstract

A microbiological analysis has been done in 50 samples of squid, to evaluate bacterial contamination. None of the samples tested were contaminated with pathogens such as Salmonella, Shigella, Clostridium perfringens, Enterobacteriaceae and coliforms faecalis. However, 10% of samples showed the presence of enterotoxigenic Staphylococcus aureus.

Revue / Journal Title

Alimentaria    ISSN  0300-5755   CODEN ALMNEC 

Source / Source

1998, no290, pp. 51-53 (6 ref.)

Langue / Language

Espagnol

Editeur / Publisher

Eypasa, Madrid, ESPAGNE  (1964) (Revue)

Mots-clés anglais / English Keywords

Bacteria

;

Pathogenic

;

Squid

;

Ready to eat meal

;

Frozen product

;

Quality control

;

Microbiological testing

;

Cephalopoda

;

Mollusca

;

Invertebrata

;

Edible mollusc

;

Mots-clés français / French Keywords

Bactérie

;

Pathogène

;

Calmar

;

Plat cuisiné

;

Produit congelé

;

Contrôle qualité

;

Contrôle microbiologique

;

Cephalopoda

;

Mollusca

;

Invertebrata

;

Mollusque comestible

;

Mots-clés espagnols / Spanish Keywords

Bacteria

;

Patógeno

;

Calamar

;

Plato cocinado

;

Producto congelado

;

Control calidad

;

Control microbiológico

;

Cephalopoda

;

Mollusca

;

Invertebrata

;

Molusco comestible

;

Localisation / Location

INIST-CNRS, Cote INIST : 21624, 35400007898860.0070

Nº notice refdoc (ud4) : 2168859



Faire une nouvelle recherche
Make a new search
Lancer la recherche
Bas