RefDoc
Haut

Faire une nouvelle recherche
Make a new search
Lancer la recherche


Titre du document / Document title

Contenido de ácido ascórbico en bebida instantánea elaborada a partir de sangre porcina = Ascorbic acid content in instant drink manufactured with pig blood

Auteur(s) / Author(s)

MENDEZ V. (1) ; GUTIERREZ S. (1) ; PEDROSO H. (1) ;

Affiliation(s) du ou des auteurs / Author(s) Affiliation(s)

(1) Instituto de Investigaciones para la Industria Alimentaria, Ctra. del Guatao, km 3,500, La Lisa, Ciudad de La Habana, 19200, CUBA

Résumé / Abstract

The objective of this work was to evaluate the ascorbic acid content of an instantaneus drink manufactured with dry pig blood. The product has an excesive ascorbic acid content of 551 mg/25 g and it is recommended to decrease it. Coments about the effects of high level of ascorbic acid ingesta is also reviewed.

Revue / Journal Title

Alimentaria    ISSN  0300-5755   CODEN ALMNEC 

Source / Source

1999, no303, pp. 95-96 (9 ref.)

Langue / Language

Espagnol

Editeur / Publisher

Eypasa, Madrid, ESPAGNE  (1964) (Revue)

Mots-clés anglais / English Keywords

Pork product

;

Stimulative beverage

;

Instant product

;

Nutritive value

;

Blood

;

Dietetic product

;

Ascorbic acid

;

Animal protein

;

Vitamin

;

Mots-clés français / French Keywords

Produit charcuterie

;

Boisson stimulante

;

Produit instantané

;

Valeur nutritive

;

Sang

;

Produit diététique

;

Acide ascorbique

;

Protéine animale

;

Vitamine

;

Mots-clés espagnols / Spanish Keywords

Producto chacinería

;

Bebida estimulante

;

Producto instantáneo

;

Valor nutritivo

;

Sangre

;

Producto dietético

;

Acido ascórbico

;

Proteína animal

;

Vitamina

;

Localisation / Location

INIST-CNRS, Cote INIST : 21624, 35400008526296.0130

Nº notice refdoc (ud4) : 1865486



Faire une nouvelle recherche
Make a new search
Lancer la recherche
Bas