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Titre du document / Document title

Effects of different fruit calcium levels on the postharvest physiology of plums (Prunus domestica L.)

Auteur(s) / Author(s)

RATO A. E. (1) ; MARREIROS H. I. (1) ; SANTOS A. C. (1) ; BARROSO J. M. (1) ;

Affiliation(s) du ou des auteurs / Author(s) Affiliation(s)

(1) Departamento de Fitotecnia Universidade de Évora, PORTUGAL

Résumé / Abstract

Plum fruits (Prunus domestica L. cv. 'Raínha Claudia Verde' ) were grown in a calcareous soil (more fertile) and in a schistose soil (less fertile) with two types of rootstocks characterized by different vigour. The influence of the rootstock in fruit calcium concentration was investigated. More vigorous rootstock produced fruits with lower calcium content than those produced by less vigorous rootstock. This effect was more evident in fertile soils. The postharvest behaviour of fruits with higher and lower calcium content was also monitored. Changes in texture and chemical composition of pulp fruits (acidity, soluble solids content, and ethylene evolution) during cold storage (0-2°C) were determined. Ethylene production rate was studied in fruits after cold storage (10, 17, 24, 31, 38 days). Fruits with higher calcium content showed higher firmness values and lower ethylene production rates as compared with fruits with lower calcium content.

Revue / Journal Title

Acta horticulturae    ISSN  0567-7572   CODEN AHORA2 

Source / Source

Congrès
Proceedings of the 5th international postharvest symposium :   ( Verona, Italy, June 6-11, 2004 )
International postharvest symposium No5, Verona , ITALIE (06/06/2004)
2005   (3), no 682[Note(s) :  [2238 p.]] (9 ref.) ISBN 90-6605-648-7 ;

Langue / Language

Anglais

Editeur / Publisher

International Society for Horticultural Science, Leuven, BELGIQUE  (1963) (Revue)
International Society for Horticultural Science, The Hague, PAYS-BAS  (2005) (Monographie)

Mots-clés anglais / English Keywords

Plant growth substance

;

Inorganic element

;

Inorganic ion

;

Inorganic cation

;

Stone fruit

;

Arboriculture

;

Soil plant relation

;

Nutrition

;

Production quality

;

Postharvest

;

Fruit industry

;

Horticulture

;

Fruit crop

;

Fruit tree

;

Spermatophyta

;

Angiospermae

;

Dicotyledones

;

Rosaceae

;

Schist soils

;

Soil types

;

Orchard soils

;

Soluble solids

;

Soil fertility

;

Texture

;

Dry matter content

;

Calcareous soils

;

Agricultural soil

;

Ethylene

;

Calcium

;

Rootstock

;

Fruit

;

Prunus domestica

;

Ripening

;

Biosynthesis

;

Acidity

;

Content

;

Level

;

Nutritional status

;

Chemical composition

;

Postharvest physiology

;

Plum

;

Mots-clés français / French Keywords

Substance croissance végétal

;

Elément minéral

;

Ion minéral

;

Cation minéral

;

Fruit à noyau

;

Arboriculture

;

Relation sol plante

;

Nutrition

;

Qualité production

;

Après récolte

;

Industrie fruits

;

Horticulture

;

Plante fruitière

;

Arbre fruitier

;

Spermatophyta

;

Angiospermae

;

Dicotyledones

;

Rosaceae

;

Sol schisteux

;

Type de sol

;

Sol de verger

;

Extrait sec soluble

;

Fertilité sol

;

Texture

;

Teneur matière sèche

;

Sol calcaire

;

Sol agricole

;

Ethylène

;

Calcium

;

Porte greffe

;

Fruit

;

Prunus domestica

;

Maturation

;

Biosynthèse

;

Acidité

;

Teneur

;

Niveau

;

Etat nutritionnel

;

Composition chimique

;

Physiologie après récolte

;

Prune

;

Mots-clés espagnols / Spanish Keywords

Substancia crecimiento vegetal

;

Elemento inorgánico

;

Ión inorgánico

;

Catión inorgánico

;

Fruto con hueso

;

Arboricultura

;

Relación suelo planta

;

Nutrición

;

Calidad producción

;

Postcosecha

;

Industria frutas

;

Horticultura

;

Planta frutal

;

Arbol frutal

;

Spermatophyta

;

Angiospermae

;

Dicotyledones

;

Rosaceae

;

Suelo esquisto

;

Tipos de suelos

;

Suelo de huertos

;

Fertilidad suelo

;

Textura

;

Contenido materia seca

;

Suelo calcáreo

;

Suelo agrícola

;

Etileno

;

Calcio

;

Portainjerto

;

Fruto

;

Prunus domestica

;

Maduración

;

Biosíntesis

;

Acidez

;

Proporción

;

Nivel

;

Estado nutricional

;

Composición química

;

Fisiología después cosecha

;

Ciruela

;

Localisation / Location

INIST-CNRS, Cote INIST : 15963, 35400012451812.0160

Nº notice refdoc (ud4) : 17325897



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